Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü
Coğrafi Bilgi Sistemleri
Genel Müdürlüğü

INSPIRE Direktifinin Uygulanmasına Yönelik Yatay Sektörde Kapasite Geliştirme İçin Teknik Destek Projesi Kapanış Toplantısı Yapıldı.

15 Mart 2018
INSPIRE Direktifinin Uygulanmasına Yönelik Yatay Sektörde Kapasite Geliştirme İçin Teknik Destek Projesi Kapanış Toplantısı Yapıldı.

Genel Müdürlüğümüzce yürütülen ve IPA-I kapsamında fonlanan “INSPIRE Direktifinin Uygulanmasına Yönelik Yatay Sektörde Kapasite Geliştirme İçin Teknik Destek Projesi” kapanış toplantısı 1 Mart 2018 tarihinde Mövenpick Oteli-Söğütözü Ankara'da gerçekleşmiştir.
T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı ve proje yüklenicisi Konsorsiyum temsilcilerinin katılımı ile düzenlenen Proje Kapanış Toplantısı; Kıdemli Program Yöneticisi ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Sn. Ömer ALAN'ın açılış konuşmasıyla başladı. Sn. Ömer ALAN, projenin başarılı bir şekilde tamamlanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek INSPIRE Projesi ile halen yürütülen Ulusal Coğrafi Bilgi Alt Yapısının oluşturma süreçlerine standartlar ve uygulamalar yönüyle anlamlı katkılar sağlandığını ve proje çıktısı olan uygulama yazılımlarının yerel yönetimlerde yaygınlaştırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması konusundaki hassasiyetlerini vurgulayarak bu hususlarda atılacak kısa ve uzun vadeli adımları planladıklarını belirtmişlerdir.
Konsorsiyum Proje Takım Lideri Doç. Dr. Onur LENK, proje süresince yapılan faaliyetler ve elde edilen sonuçlar hakkında katılımcıları bilgilendiren bir sunum gerçekleştirdi. Ardından, Konsorsiyum Proje Direktörü Sn. Mahir GÜNEY ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Yetkilisi Sn. Özge GÖKÇE AKTAŞ birer konuşma yaparak projenin planlanan hedeflerine ulaşmasından duydukları memnuniyeti ifade etmişlerdir. Daha sonra söz alan Merkezi Finans ve İhale Birimi Yetkilisi Sn. Bekir Tolga TARHAN ve AB Bakanlığı Temsilcisi Sn. Faruk YAZICIOĞLU, özellikle yazılım bileşenlerinin yoğun olduğu projelerde hedeflenen başarı kriterlerini sağlamanın zor olduğunu, bu projede zaman olgusu başta olmak üzere, oldukça yoğun koşullar ve çeşitlilik arz eden konulara rağmen hedeflenen ölçüt ve sonuçlara ulaşılmasının önemli olduğu ve elde edilen sonuçların uygulanmasına yönelik bilgilerin alınmasının memnuniyet verici olduğunu belirtmişlerdir.
Projedeki motivasyonel destekleri ve projeye yapmış oldukları katkılardan dolayı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Sn. Ömer ALAN, Genel Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sn. Hüseyin BAYRAKTAR, Akıllı Şehirler ve Coğrafi Teknolojiler Dairesi Başkanı V. Sn. D. Yıldırım BAYAR ve Konsorsiyum Proje Takım Lideri Doç. Dr. Onur LENK'e Konsorsiyum tarafından Proje Anı Plaketleri sunulmuştur. Toplantı, tüm katılımcılarla birlikte yenen öğle yemeğiyle sonlanmıştır.

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır