ÇALIŞMA ALANI
Konya İli Kulu İlçesi Köyleri, Amasya - Uluköy Barajı, Amasya - Uluköy Barajı,Ordu- Korgun-Absut Yaylası Göleti - Ordu - Aybastı - Perşembe Yaylası Göleti - Ordu- Topçam Baraj Göleti,Ordu- Kabaduz Camabaşı Yaylası Göleti,Adıyaman Çelikhan- Sazlıca Baraj Gölü, Antalya Belek-Serik, Muğla Göcek-Fethiye-Ölüdeniz-Patara, Balıkesir İkizcetepeler Barajı, Bilecik Oğultepe Göleti - Bilecik Günyurdu Göleti - Bilecik Kızıldamar Göleti - Bilecik Borçak Göleti - Bilecik Dereboyu Göleti, Bilecik Kurtköy Göleti - Bilecik Dodurga Göleti - Bilecik Yenipazar Göleti,
YAPILAN ÇALIŞMALAR
Konya İli Kulu İlçesi köy yerleşim yerlerinde, Antalya İli Serik ve Belek ilçe yerleşim alanlarında, Balıkesir-Bilecik baraj ve göllerinde, Amasya, Ordu ve Adıyaman'da bulunan baraj ve göllerde Uzaktan Algılama yöntemi ile veri toplama işlemi yapılmıştır.
İnsansız Hava Araçları İle Görüntü Alımı Yapılırken Kullanılan Araçlar ve Özellikleri
Amasya, Ordu, Adıyaman bölgelerinde İnsansız Hava Aracı ile True-Ortofoto Üretim İşi kapsamında X8 gövde ve açıkkodlu ARDU Autopilota sahip e-scope marka İnsansız Hava Araçları kullanılmıştır.
Konya İli Kulu İlçesi Köylerinde İnsansız Hava Aracı ile True-Ortofoto Üretim İşi kapsamında MAVinci SIRIUS PRO marka İnsansız Hava Araçları kullanılmış olup, çalışma bölgesinin görüntülenmesi amacıyla FUJİ-X-M1-18mm-PRO kamera kullanılmıştır.
Antalya-Muğla Bölgesinde İnsansız Hava Aracı ile True-Ortofoto Üretim İşi kapsamında MAVinci SIRIUS PRO ve aibotix v6 marka İnsansız Hava Araçları kullanılmış olup, çalışma bölgesinin görüntülenmesi amacıyla Nikon Coolpix A kamera kullanılmıştır.
Jeodezik Çalışmalar ve Uçuş
Yer kontrol noktaları ağının ölçümü ve değerlendirmesi TUSAGA-Aktif İstasyonları kullanılarak yapılmıştır. Yer kontrol noktalarının yükseklikleri GNSS nivelmanı yöntemi ile belirlenmiştir.
Ürün Özellikleri
%80'e %60 bindirme oranına sahip olan görüntülerin yer örnekleme aralığı (GSD) =5 cm ± 1cm doğruluğuna sahiptir.
SONUÇ ÜRÜNLER